Fudbaleri Olimpica sutra putuju u Zvornik gdje će u okviru 28. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage sa ekipom Drine.

Nakon dobre igre protiv Slobode u kojoj nisu stigli do bodova, Vukovi su savladali ekipu Širokog Brijega rezultatom 2:1 te se tako ponovo u potpunosti vratili u borbu za jednu od pozicija koje garantuju nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH i naredne sezone.

Faik Kolar u ovom duelu neće moći računati na kapitena Veldina Muharemovića i Rjada Kobiljara, koji će zbog kartona propustiti ovaj susret. Svi ostali prvotimci su na raspolaganju šefu struke Vukova.

Drina je već odavno bez ambicija za opstanak u društvu najboljih iako su ovog proljeća pružili niz odličnih partija, a posljednja je ona iz prošlog kola, kada su u Tuzli savladali Slobodu i tako je udaljili od osvajanja titule prvaka BiH.

Olimpic i Drina su se u okviru Premijer lige BiH sastajali pet puta do sada, a Olimpic je slavio četiri pobjede, dok je Drina ubilježila samo jednu pobjedu.

Duel ova dva rivala jesenas završio je pobjedom Olimpica rezultatom 4:0, a golove za ekipu sa Otoke su postigli Srđan Stanić, Mahir Karić, Emir Hadžić i Mak Varešanović.

Komentari