Olimpic je u proteklom kolu BHT Premijer lige ostvario pobjedu nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak Metallegheom rezultatom 1:0.

Tim sa Otoke u narednom kolu gostuje ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja te je to bio povod za razgovor s Dejanom Vukomanovićem, prvotimcem Olimpica.

Nakon dužeg perioda vratio si se i odigrao cijelu utakmicu. Kakvo je stanje sa povredom i da li si se u potpunosti oporavio?

“Lijep je osjećaj opet utakmicu igrati od prve minute. Svakako da još uvijek nisam u najboljoj formi, ali kroz jednu-dvije utakmice se nadam da će i to doći na svoje.”

Nakon dugo vremena Olimpic je pobijedio u jednom susretu. Smatraš li da bi pobjeda protiv Metalleghea mogla biti prekretnica za bolje rezultate ekipe?

“Ova pobjeda nam puno znači na psihološkom planu, ekipa opet vjeruje da može. Svaka pobjeda je lijepa i svaki bod na kraju može biti odlučujući. Ni poslije poraza od Širokog Brijega se nismo predali i to je znak da imamo karakter i to trebamo pokazati u svakoj narednoj utakmici.”

Slijedi duel sa ekipom Mladosti. Kakva su tvoja očekivanja od tog duela?

“Mislim da mi nemamo puno prostora za razmišljanje. Svaku utakmicu moramo igrati kao da je ključna za naš opstanak, pa tako i ovu s Mladosti. Nadam se dobrom rezultatu i vjerujem u njega.”

Komentari