Dejan Vukomanović tokom zimske pauze stigao je na Otoku iz redova mostarskog Zrinjskog. Vrlo brzo vezni igrač se izborio za status prvotimca.

Odličnim igrama promovisao se u jednog od ključnih igrača tima u dobrim igrama u posljednje vrijeme. Čini se da se odlično snašao u redovima Vukova.

“Jesam. Momci su me prihvatili i pomogli mi da se uklopim brzo. Što se igara tiče ja sam jako samokritičan i uvijek smatram da može i treba bolje. Forma mi se podiže kako vreme prolazi. Sve više se razumijem na terenu sa saigračima i igramo bolje kao ekipa što pruža i meni mogućnost da pružim bolje partije.”

Nakon pobjede u Zvorniku, pred Vukovima je duel protiv Travnika, koji od dolaska trenera Gavrana igra odličan fudbal.

“Što se utakmice sa Travnikom tiče, mi nemamo puno prostora za razmišljanje, naš jedini cilj je pobjeda. Mislim da uz dobar pristup i dobru partiju možemo doći do punog plijena u ovom duelu.”

Vukomanović je optimista pred posljednja dva kola.

“Ako uspijemo da ispunimo dogovoreno i pobijedimo imamo još šansi da opstanemo u Premijer lgi BiH. Pored naše igre, nadamo se da će i drugi rezultati ići nama na ruku. Do sada i nismo imali baš sreću na svojoj strani, ali nadam se da će nas pogledati kada je najpotrebnije.”

Utakmica između Olimpica i Travnika igra se u subotu od 17 sati na stadionu Otoka. Cijena ulaznica za ovu utakmicu je 5 KM.

Komentari