Olimpic je u okviru 28. kola Premijer lige BiH snage odmjerio sa Drinom iz Zvornika i slavio sa visokih 3-0.

Pobjedom nad Širokim Brijegom u prethodnom kolu od 2-1, Olimpic se u potpunosti vratio u borbu za poziciju koja garantuje ostanak u Premier ligi i naredne sezone, dok je i Drina Zvornik napravila ogromno iznenađenje kada je na Tušnju slavila sa 2-0. Olimpic je i u današnjem susretu potvrdio da je Drina protivnik koji odgovara timu sa Otoke, jer su u pet do sada odigranih mečeva Vukovi upisali četiri pobjede i jedan poraz. Danas su ostvarili i petu pobjedu, slavivši visokim rezultatom 3-0.

Faik Kolar u ovom duelu nije mogao računati na kapitena Veldina Muharemovića i Rjada Kobiljara, koji su kartona propustili ovaj susret, ali to nije spriječilo Olimpic da dođu do visoke i veoma bitne pobjede. Vukovi su poveli u ranoj fazi meča golom Vukomanovića, da bi u prvi minutama drugog poluvremena u potpunosti dotukli protivnika. Prvo je Brković odvostručio prednost svoje ekipe, da bi veoma brzo i Hebibović pogodio za 3-0 što će biti i konačan rezultat ovog meča.

Ovo je drugi put ove sezone da Olimpic visokim rezultatom dobija Zvorničane s obzirom da je prethodna utakmica odigrana na Otoci završena pobjedom Vukova sa 4-0.

Komentari