Fudbalski klub Olimpic sutra će na Otoci ugostiti ekipu Širokog Brijega u okviru 27. kola BHT Premijer lige. Vukovi su uvezali dva poraza, a sutra imaju priliku donekle ‘popraviti’ stvari.

Uoči sutrašnje utakmice smo razgovarali s kapitenom Veldinom Muharemovićem.

Pred vama je posljednja prilika da dođete do pobjede i tako ostanete u igri za opstanak u Premijer ligi BiH. Kako teku pripremem za susret?

– U pravu ste da nam je ovo posljednja prilika. Pripreme pred susret teku uobičajeno. To je utakmica koja donosi tri boda kao i svaka druga, samo što smo mi u situaciji koja nam ne daje prostora za neku lepršavu igru nego hvatamo posljednji voz za spas i opstanak.

Sa ekipom Širokog Brijega imate odličan omjer s obzirom na to da ste u dosadašnjih 17 duela samo tri puta izgubili susret. Uzdate li se u tradiciju pored svega?

– Ekipa Širokog nam leži kao protivnik i taj pozitivan omjer nije slučajan. Ali i ovo je specifična sezona za nas, jako turbulentna i jako teška. Nismo bili u ovakvoj situaciji nikada pa nam se dešavaju jako čudne stvari, gdje smo naprimjer protiv Slobode u prvih pola sata trebali da vodimo bar dva gola razlike i poslije budemo kažnjeni. Mnogo je takvih utakmica bilo ove sezone. Ja se nadam, bez obzira na sve, da ćemo nastaviti tradiciju i da ćemo ovaj put imati malo više sreće nego u prethodnim utakmicama.

Cjelokupna sezona odnsno gotovo sve utakmice su slične. Olimpic ne iskoristi svoje šanse a onda primi pogodak i tako ‘prospe’ bodove. Možeš li nam reći koji je uzrok tome svemu?

– Upravo sam odgovorio na prethodnom pitanju. Nervoza, nesigurnost, ona situacija “kada moraš pobjediti”. Tada se dešavaju kontraefekti, gdje se noge “svežu”. Nemamo tu mirnoću koja nam je potrebna za neke rutinske pobjede koje su nas krasile prethodne godine, pogotovo na Otoci. Mi smo sami sebi zakuhali situaciju, sami se moramo i vaditi ako mislimo opstati. Moramo dobiti i nekog jačeg protivnika, a evo dolazi nam Široki. Kalkulisati ne možemo i ne smijemo. Idemo na tu pobjedu i od saigrača tražim da imaju pristup igri kao protiv Slobode i uz malo sreće mislim da rezultat neće doći u pitanje.

Utakmica između Olimpica i Širokog Brijega na rasporedu je od 16 sati.

Komentari