Olimpik će gostovanjem u Mostaru otvoriti ovogodišnju sezonu u Pvoj ligi Federacije BiH.

Bit će to debi trenera Olimpika u takmičarskoj utakmici u svojoj povratničkoj sezoni na klupi Olimpika. Podsjećanja radi, Varešanović je sa Olimpikom osvojio trofej pobjednika Kupa BiH u sezoni 2014/15.

Varešanović je govorio o očekivanjima od utakmice protiv ekipe Veleža, koju je i sam vodio u svojoj karijeri.

‘U subotu nas očekuju pun stadion, sjajna atmosfera i ekipa s tradicijom i ciljem da uđe u Premijer ligu. Znam vrlo dobro kako sve to izgleda u Mostaru. Velež nije puno mijenjao tim, uglavnom su svi igrači od lani ostali na okupu, kao i veoma iskusni trener Ibro Rahimić koji se dokazao u Premijer ligi u ekipi Mladosti’, rekao je Varešanović.

Iznio je i očekivanja od predstojeće sezone.

‘Ekipe koje vode Ibro Rahimić, Darko Vojvodić i ‘stari lisac’ Ivo Ištuk, bit će naši najveći rivali, odnosno njihovi klubovi će biti najveći rivali Olimpiku. Sloga se dobro pojačala, ali ima isti problem kao i mi. Mnogo je novih imena, a pet sedmica je malo da se to sve uigra na pravi način. Ipak, mislim da ćemo vremenom dostići dobar nivo. Bosna je također kvalitetna, ima dobrog trenera, a Velež je odlično uigran. Mislim da su prvi favoriti za vrh tabele Velež, Olimpik i Sloga’, kazao je Varešanović.

Što se tiče igračkog kadra, Varešanović neće moći računati na Fahrudina Kovača, koji se povrijedio na prijateljskoj utakmici sa Sarajevom na Butmiru, a upitan je i nastup Milana Muminovića, koji ima problema sa povredom i upitno je da li će biti u rosteru ekipe za put u Mostar.

Utakmica u Vrapčićima igra se u subotu od 17:30 sati.

Komentari