Fudbaleri Olimpika savladali su jučer ekipu Bratstva rezultatom 2:1.

Vukovi su do pobjede stigli pogotkom Kovača u sudijskoj nadoknadi, nakon što su tokom cijelog susreta dominirali i bili bolji suparnik na terenu. Prethodno je Mahović postigao pogodak za domaće, dok je Hamzić svojim pogotkom u drugom dijelu poravnao rezultat na 1:1.

“Jako teška utakmica, koje smo se pribojavali. Znali smo da je Bratstvo ekipa koja ‘želi da igra’ i da nam može napraviti probleme. Imali smo veliki broj prilika, koje nismo iskoristili, a onda smo primili gol koji je mogao da nam dodatno zakomplikuje situaciju. Fudbal je takav, kad ne iskoristite svoje prilike stigne kazna. Srećom smo postigli pogodak u sudijskoj nadoknadi, koji nam je donio tri boda.”

Utakmica na Otoci obilovala je prilikama, a Varešanović je rekao da su akteri na terenu bili na niovu utakmice koja nosi epitet derbija.

“Sigurno da je suđenje bilo na jednom vrhunskom niovu, kao i igra na samom terenu. Imali smo inicijativu, veliki broj prilika i poluprilika, ali se pokazalo da nam fali taj zadnji pas kojim bi ‘prelomili’ utakmicu. Uspjeli smo pogoditi u finišu susreta i ostvariti tri boda. Ja bih ovom prilikom čestitao igračima obje ekipe na ponašanju na terenu i prikazanoj igri.”

Komentari