FK Olimpik će, nakon remija u prethodnom kolu u Živinicama, u na svom terenu dočekati ekipu Bratstva iz Gračanice.

Trener Vukova Mirza Varešanović kaže da nije zadovoljan predstavom njegovih igrača u prethodnom kolu.

“Remizirali smo u Živinicama u utakmici koju je moja ekipa odigrala daleko ispod svojih mogućnosti. Pogotovo ako se uzme činjenica da smo par dana prije te utakmice odigrali fantastično u Mostaru i izborili prolaz u narednu rundu Kupa BiH. Vjerovatno smo se i potrošili malo u toj utakmici, ali to svakako ne može biti opravdanje za nivo koji smo pokazali u Živinicama. Loši tereni o kojima stalno govorimo su svakako problem, ali ponavljam nisam zadovoljan načinom igre koji smo prikazali u Živinicama, ali to ćemo interno riješiti.’

Tokom sedmice Olimpik je igrao prijateljski duel protiv premijerligaša sa Koševa, u kojem je poražen rezultatom 4:1.

“Prvi dio u kojem su igrali igrači sa manjom minutažom nismo pokazali apsolutno ništa i to je svakako razlog visokog vodstva Sarajeva. U drugom dijelu igrali su igrači na koje računamo u potpunosti i to je već bila druga priča. Riješili smo drugi dio u svoju korist pogotkom Osmanovića i mogu biti zadovoljan određenim segmentima igre u tom periodu. Svakako da nam je ta utakmica dala i jasniju sliku o nekim igračima i njihovim mogućnostima.”

U subotu na Otoku dolazi ekipa Bratstva iz Gračanice.

“Radi se o jednoj iskusnoj, kvalitetnoj ekipi koja hoće da ‘igra’. Sigurno da svima mogu napraviti probleme i moramo ih ozbiljno shvatiti, ako želimo do bodova u ovom duelu. U prethodnom kolu su savladali Jedinstvo sa visokih 4:0, a utakmicu su ‘prelomili’ u posljednjih pola sata, što govori o njihovoj dobroj fizičkoj spremi. Sve u svemu nezgodan protivnik, koji će vrebati priliku da nas ugrozi i dođe do povoljnog rezultata.”

Za kraj nam je Varešanović rekao da u ovom susretu ne može računati na kartonirane Milovića i Oglečevca, dok je Jusić zbog povrede van stroja.

Susret između FK Olimpik i NK Bratstvo igra se sutra (subota) od 15:30 sati na stadionu Otoka.

Komentari