Kadetska i juniorska selekcija Olimpica slavile su danas pobjede nad ekipom Drine u okviru 28. kola Premijer omladinske lige BiH. Kadeti su savladali Drinu sa 3-1, dok su juniori od zvorničkog tima bili bolji sa 4-0.

Kadeti Olimpica danas su rutinski savladali Drinu, a iako nisu impresionirali, bilo je jasno da igraju taman onoliko koliko je potrebno da bi ostvarili pobjedu. Igrala se 22. minuta kada je Vedad Bukva pogodio za vodstvo domaćeg tima. Imad Rondić je u 47. minuti povećao vodstvo Olimpica, a Ermin Mešić je u 59. osigurao visoku pobjedu za svoj tim.

Ipak, gosti su do kraja susreta uspjeli postići pogodak, a on je bio djelo Ivana Bajića u 78. minuti.

FK OLIMPIC: Karačić, Bjelak, Bukva (od 69. Mustafaj), Rondić (od 69. Ždralović), Kišić, Demirović (od 60. Nikšić), Biber (od 65. Saljević), Tarić (od 65. Imamović), Mešić, Šehić, Kutinčić

FK DRINA: Petrović (od 71. Erkić), Milošević, Tošić (od 54. Vidović), Damjanović (od 71. Klašnja), Tomić, Andrić (od 41. Živanović), Dragutinović, Bajić, Ristić, Radić, Gotovac

S druge strane, juniori su svoju zadaću još lakše obavili, mada im je trebalo dosta vremena da dođu do prvog pogotka. Olimpic je u vodstvo doveo Aldin Memić pogotkom u 40. minuti, a na 2-0 je povisio već u 41. minuti Tarik Šahović.

Irfan Ajdinović je u 55. minuti pogodio za 3-0, a Olimpic se nije na tome zaustavio. Igrač koji je ušao sa klupe, Kenan Bukvić, u 83. minuti je postavio konačnih 4-0 za Olimpic, koji je ovom pobjedom popravio relativno loš učinak u ovosezonskoj omladinskoj Premijer ligi.

FK OLIMPIC: Salčin, Bučuk, Gusinac, Šahović, Dokara (od 58. Bukvić), Ajdinović (od 80. Grošić), Memić (od 65. Šabanović), Pobrklić (od 80. Šetkić), S. Kovačević, Nikšić (od 65. Kalesić), Dž. Kovačević

FK DRINA: Stojanović, Majlović, Biberdžić, Palata, Galić, Simić (od 69. Alić), Gajić, Smajlović, Junuzović, Lukić, Radić (od 59. Dragić)

Komentari