Fudbalski klub Olimpic prošle je sezone osvojio Kup BiH i stigao do najvećeg uspjeha u historiji kluba, piše Sportsport.ba.

Vukovi su igrali i Evropu, gdje su u dvije utakmice nesretno ispali od predstavnika Slovačke. Iako je ostao kostur ekipe iz prošle sezone, uz nekoliko zvučnih igračkih pojačanja, Olimpic u ovoj sezoni igra ispod svih očekivanja. Nakon 18 odigranih kola zauzimaju 11. mjesto na tabeli, te im ekipa Viteza bježi četiri boda na 10 poziciji, koja garantuje i naredne sezone igranje u Premijer ligi. Nakon što je Mirza Varešanović poslije poraza od Zrinjskog na Koševu podnio neopozivu ostavku, njega je na mjesto šefa struke zamijenio Edin Prljača, koji je u dvije utakmice zabilježio poraz (Čelik) i pobjedu (Rudar).

Kako SportSport.ba saznaje, Prljača će voditi Olimpic i na proljeće, a novost je i što će klub ponovo svoje domaće utakmice igrati na Otoci. Olimpic je prvi dio sezone igrao na našem najvećem stadionu, ali su u osam domaćih utakmica ostvarili samo jednu pobjedu i katastrofalnu gol razliku 8:11.

U tome vjerovatno leži i jedan od razloga lošeg plasmana u prvom dijelu prvenstva, cilj kluba u nastavku jeste opstanak u Premijer ligi, a drugi dio sezone otvorit će gostovanjem kod Slavije u Lukavici.

Komentari