Olimpic i Mladost su podijelili bodove u posljednjem susretu 10. kola Premijer lige BiH, a nakon meča, održana je press konferencija na kojoj se predstavnicima medija obratio Senad Repuh, koji je zbog suspenzije Mirze Varešanovića danas sjedio na klupi Vukova.

Senad Repuh je utakmicu vidio kao vrlo kvalitetnu i pored činjenice da nije bilo golova:
“Utakmica je, s obzirom na težak teren, bila vrlo kvalitetna. Mislim da smo mi dominirali protiv ekipe Mladosti i imali svoje šanse, koje nismo iskoristili. S druge strane, i Mladost je bila kvalitetna i prijetila je iz kontri. Gosti su pokazali da nisu slučajno svojevrsno iznenađenje ovosezonske Premijer lige i ja im od sveg srca želim da opstanu u ligi.”
Repuh je priznao da njegov tim osjeća određen pritisak, s obzirom da 6 ekipa ispada iz lige i svi u svakoj utakmici pokušavaju osvojiti bodove:

“Ova sezona je specifična jer ispada 6 ekipa, tako da svi osjećaju pritisak onog momenta kad izađu na teren. Mi se, baš kao i sve druge ekipe, borimo sa tim. Skupljamo bod po bod i nadamo se da ćemo popraviti realizaciju. Svjesni smo da naši napadači, Admir Raščić i Emir Hadžić, nisu u dobroj formi, ali oni su kvalitetni napadači koji su se malo prekasno pridružili pripremama i polako ulaze u formu. Mislim da će iskoristiti reprezentativnu pauzu da uđu u formu i da ćemo zahvaljujući tome početi ostvarivati bolje i kvalitetnije rezultate.”

Komentari