Fudbaleri Olimpica današnjim treningom u Trening kampu u Hadžićima zvanično su započeli pripreme za proljetnu polusezonu u Premijer ligi BiH.

Prije početka treninga izjavu za medije dao je i šef stručnog štaba Edin Prljača, koji će u nastavku sezone predvoditi Vukove sa klupe.

“Igrači koji su pod ugovorom i oni koji zaslužuju da igraju u Olimpicu su danas tu. Nedostaju nam Gligorov i Stanić, koji će nam se naknadno priključiti.”

Što se tiče plana priprema šef struke Olimpica rekao je sljedeće:

“U Hadžićima smo do početka narednog mjeseca. 4. februara bismo trebali otputovati u Istru ili Antaliju. Planiramo odigrati četiri utakmice tokom boravka izvan naše zemlje. Prije odlaska na završni dio priprema planiramo odigrati dvije utakmice na terenu u Hadžićima. Generalku smo dogovorili sa ekipom Zrinjskog u Mostaru 20. februara.”

O ciljevima Olimpica ove sezone šef stručnog štaba Vukova bio je jasan.

“Cilj Olimpica je jasan. U ovoj sezoni prevashodno cilj je opstanak u Premijer ligi BiH. Činjenica je da smo mi trenutno na 11. poziciji na tabeli, ali je činjenica i da posjedujemo kvalitet. Što se tiče nas iz stručnog štaba i igrača, mi ćemo pokušati na sve načine na terenu da prikažemo jednu kvalitetnu, efikasnu igru koja bi nam obezbijedila opstanak u Premijer ligi BiH,” za kraj je rekao Edin Prljača.

Komentari