Omladinske selekcije FK Olimpik prethodnog vikenda su odigrali svoje ligaške utakmice.

Kadeti koji nastupaju u okviru Omladinske lige BiH “Centar A” ostvarili su pobjedu rezultatom 6:1 protiv ekipe Bosna Union, a strijelci za Vukove bili su Islamović, koji je postigao tri pogotka, Mahmutović, Hadžić i Delić.

Na ligaškoj tabeli trenutno se nalaze na šestom mjestu sa 14 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica.

Juniori su ponovo bili ubjedljivi i protiv istoimenog protivnika ostvarili pobjedu rezultatom 7:2. Strijelci za tim trenera Kurta bili su Tarić, koji je bio dvostruki strijelac, Klis, Biber, Dedović, Ćeman i Bukva. Na ovoj utakmici odlično je igrao Bešić koji je upisao čak pet asistencija.

Juniori se nalaze na prvom mjestu sa 22 boda osvojena u osam odigranih utakmica i imaju četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sarajeva.

U okviru Kantonalne lige FS KS mlađi pioniri remizirali su protiv FK Novi Grad. Konačan rezultat glasio je 1:1, a strijelac pogotka za Olimpik bio je Suljkić. Istim rezultatom svoj susret su završili i pioniri koji su remizirali protiv Sarajeva, a strijelac jedinog pogotka bio je Hodžić.

Kadetska selekcija poraženan je od ekipe Olimpa rezultatom 4:0.

Juniori su gostovali ekipi Romanije i ostvarili pobjedu rezultatom 4:1, a strijelci za tim Olimpika bili su Bukvić, koji je postigao dva pogotka te Ždralović i Bogučanin.

Komentari