Široki Brijeg i Olimpic odigrali su utakmicu 22. kola Premijer lige BiH.

Olimpic je na teren izaša sa izmijenjenom formacijom u kojoj se Radović opredijelio za igru sa dva napadača, čime je namjeravao da napravi dodatni pritisak na zadnju liniju Širokobriježana.

Rezultat takvog postavljanja na terenu je bila vrlo otvorena utakmica sa obje strane, u kojoj su i jedni i drugi imali svoje šanse i poluprilike koje su mogli pretvoriti u pogotke.

Najbolju priliku u prvom dijelu za domaći tim imao je Krsstanović koji je polovinom prvog dijela imao priliku zatresti mrežu Bandovića, ali je njegov udarac izblokiran, dok je sa druge strane Pehar imao priliku u dva navrata da ugrozi Bilobrka, ali nije bio konkretan i prilike su otišle u nepovrat.

Široki je u posljednjih desetak minuta susreta, imao inicijativu, ali svi njihovi napadi su završavali u blizini šesnaesterca Olimpica. Otvaranje drugog dijela pripada domaćoj ekipi koja je imala inicijativu na samom startu drugog poluvremena, ali su njihovi napadi bili osujećeni u blizini šesnaesterca gostiju.

Olimpic je nabolju priliku imao u 70. minuti kada je fantastičan udarac Vrdoljaka golman domaćih odlično odbranio. Imao je Olimpic još nekoliko prilika nakon prekida, ali do gola nije uspio da dođe, pa je utakmica završena rezultatom 0-0.

Komentari