Olimpic je u okviru sedmog kola Lige za opstanak gostovao u Banja Luci ekipi Metalleghea, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Domaći igrači imali su priliku u trećoj minuti susreta, ali odbrana ‘Vukova’ dobro je reagovala i izbacila loptu u korner. Olimpic je u desetoj minuti imao priliku preko Svrake, ali njegov šut nije bio precizan. U 15. minuti susreta Metalleghe je stigao do vodstva sa bijele tačke. Siguran realizator bio je Vidović i tako donio prednost domaćinima.

Domaći igrači nastavili su napadati prema golu Olimpica, a Vidovićev šut u 17. minuti odlazi daleko od gola. U nastavku Olimpic je imao šansu preko Osmanovića, ali Fejzić odlično brani njegov šut. Dvije minute prije odlaska na odmor Kojić je imao priliku da postigne gol za izjednačenje, ali Fejzić zaustavlja njegov pokušaj. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Metalleghea.

Prvu priliku u nastavku utakmice imali su gosti preko Adnana Osmanovića, ali njegov šut nije bio dovoljno jak da bi ugrozio Fejzića. U 58. minuti Mahović je šutira, a Fejzić loptu skrenuo u korner. Iz pomenutog kornera fudbaleri Olimpica stigli su do izjednačenja, a strijelac je bio Dejan Uzelac. Vidović je u dva navrata pokušao ugroziti gol gostiju, ali Bandović je oba puta bio uspješniji od igrača Metalleghea.

Ipak, u 88. minuti glavni sudija dosudio je jedanaesterac u korist ‘Vukova’. Mahir Karić šutirao je sa bijele tačke, ali nije bio precizan, pa je rezultat ostao 1:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Metalleghe i Olimpic su podijelili bodove na Gradskom stadionu u Banja Luci.

NK METALLEGHE: Fejzić, Benović, Durak, Aletić, Asanović, Vidović, Deak, Beganović, Stakić, Jozić, Vidaković.

FK OLIMPIC: Bandović, Bevab, Vukomanović, Uzelac, Osmanović, Karić, Kojić, Džugurdić, Čolić, Pehar, Svraka.

Komentari