Metalleghe i Olimpik remizirali su u okviru petog kola Prve lige Federacije. Susret je završen rezultatom 0:0.

Olimpik je bolje stajao na terenu, dok su se domaći opredijelili na čvrst blok ispred svog gola i pokušavali kontranapadima ugroziti gol gostiju u ovom duelu.

Najbolju priliku su imali u 4. minuti Handžić je šutirao glavom, kada je Alispahić šutirao preko gola. Tim Mirze Varešanovića imao je bolji posjed loptu, stvarao poluprilike, ali domaći igrači, koji su igrali dosta oštro su uspijevali, da se odbrane i otklone sve opasnosti od svog gola.

Drugi dio donio je isti omjer snaga na terenu. Najbolju priliku za postizanje pogotka imao je Olimpik, kada su se nakon jedne dobre akcije ispred gola domaćih našli Jusufbašić i Osmanović, ali je ovaj prvi petljao sa loptom i prilika je otišla u nepovrat, iako je njegov kolega bio u izrazitoj poziciji za postizanje pogotka.

Gruba igra Kukavice koštala ga je ranijeg napuštanja igre s obzirom na to da je deset minuta prije kraja susreta dobio crveni karton. Ipak do kraja susreta rezultat se nije mijenjao te je na kraju završen rezultatom 0:0.

Olimpik u narednom kolu na svom terenu dočekuje ekipu Zvijezde.

Metalleghe: Jamaković, Pljevljak (Goloman), Smajić (Marin), Tankuljić (Hota), Jurević, Alispahić, Handžić, Kovač, Kukavica, Fejzić, Hreljić.

Olimpik: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović (Ščepanović), Jusufbašić, Zeba, Rastoder (Milović), Sadiković, Alešević (Oglečevac), Bevab.

Komentari