Mladost i Olimpic remizirali su u okviru trećeg kola Lige za opstanak. Konačan rezultat glasio je 2:2 (1:1)
Olimpic je sjajno otvorio susret. Igrala se druga minuta kada je Milović odlično prošao po strani, odigrao loptu za Svraku koji je sa nekih sedam metara od gola Velića bio siguran i savladao Velića.

U 12. minuti Ramović je nakon ubačaja Brkića postigao pogodak. Nakon kornera za domaće i intervencije odbrane gostiju, lopta ponovo dolazi do Brkića koji ponovo centrira, a ovog puta je Ramović precizan za poravnanje rezultata.

Imali su domaći još neke poluprilike, ali nisu uspjeli da postignu pogodak, pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 1:1.

Otvaranje drugog dijela donijelo je sličnu igru kao i u prvom dijelu. Igralo se većinom između dva kaznena prostora.

Maksimović i Ramović su imali dvije sjajne prilike, koje nisu uspjeli pretvoriti u pogotke. A kako to u fudbalu biva, kada ne iskoristiš svoje prilike stiže kazna. Ulazak Govedarice u 58. minuti je donio preokret. Pehar je u 63. minuti nakon solo prodora dodao loptu do Govedarici koji je precizno šutirao i plasirao je u mrežu. U 85. minuti domaći su iz kaznenog udarca koji je izveo Brkić stigli do novog poravnanja. Imamović je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, a sudija Bandić je pokazao na bijelu tačku.

Do kraja susreta nije bilo puno prilika za promjenu rezultata, pa je remi najrealniji ishod ovog susreta.

Mladost: Velić, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Olimpic: Jovanović, Imamović, Bevab, Vukomanović, Vrdoljak, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Milović, Svraka.

Komentari