Kadeti Olimpica remizirali su sa ekipom Zrinjskog u okviru Omladinske Premijer lige BiH. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Od samog početka susreta domaći su bili bolji takmac na terenu. Inicijativa sa početka sisreta materijalizovana je u u 15. minuti kada je Ramić savladao gostujućeg golmana. Domaći su i nakon gola vršili stalni pritisak , a do povećanja vodstva došli su u 30. minuti. Mustafaj je prošao po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu, a na desnoj stativi gola gostiju Mulahmetoviću nije bilo teško plasirati loptu u nebranjenu mrežu. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio na otvaranju nije ponudio previše prilika. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena. Zrinjski dolazi do smanjenja rezultata u 65. minuti. Nakon jednog prekršaja domaćih, kapiten gostiju Božić je odličnim udarcem sa 20-ak metara iz slobodnog udarca, savladao golmana Olimpica za smanjenje zaostatka. Zrinjski je nakon pogotka imao inicijativu, nekoliko doličnih prilika, ali su do poravnanja stigli u posljednjem minutu kada je nakon jedne gužve Mandžuka bio najprisebniji i postogao pogodak za konačnih 2:2 u ovom duelu.

Komentari