Kadetske selekcije Slobode i Olimpica odmjerile su snage danas na Tušnju u okviru 26. kola Premijer Omladinske lige za kadete, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Naši kadeti su vodili nakon prvog poluvremena autogolom Beganovića, a na konačnih 1:1 je postavio rezervista Osmanović. Olimpic je na ovaj način propustio da se izjednači na tabeli sa Željezničarom, dok je Sloboda propustila ‘preskočiti’ Zrinjski.

FK Sloboda: Bajić, Gogić, Janevski, Veselčić, Beganović, Hodžić, Hidanović, Kotarević, Kurtalić, Čičkušić i Batalević.

FK Olimpic: Karačić, Ćosić, Bjelak, ROndić, Kišić, Demirović, Biber, Trubljanin, Tarić, Šehić i Saljević.

kadetitabela0805

U juniorskom meču totalna dominacija domaćih koji su slavili sa visokih 5:0.

Nakon prvog poluvremena se nije činilo da će rezultat biti tako visok, a domaći su poveli tek u 44. minuti preko Todorovića.

Vukovi su pravi potop doživjeli od 65. do 86. minute kada su primili četiri gola. Za 2:0 je pogodio Hajdarević u 65. minuti, na 3:0 je povisio Ćosić u 73. minuti. U strijelce se upisao i Suljić u 82. minuti, a konačnih 5:0 je postavio Habibović.

Sloboda je trenutno na trećoj poziciji s 57 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Zrinjskog, koji ima utakmicu manje, dok je Olimpic tek na desetoj poziciji.

FK Sloboda: Muminović, Salkić, Hrnjić, Kasumović, Suljić, Todorović, Hajdarević, Đukić, Salihbegović, Habibović i Buljubašić.

FK Olimpic: Salčin, Filan, Bučuk, Halilović, Gusinac, Šahović, Varešanović, Ajdinović, Memić, Pobrklić i Bukvić.

junioritabela0805

Komentari