Odličnu utakmicu punu preokreta odigrali su juniori Olimpica i Slavije iz Istočnog Sarajeva u Hadžićima. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Utakmica je na kraju završena remijem, a s obzirom na prikazanu igru ne bi bilo nezasluženo da je bilo koja od ekipa osvojila sva tri boda.

Domaći su golom Bukvića poveli u 10. minuti. Nakon jedne akcije Bukvić je bio najprisebniji i zatresao mrežu gostiju. Nakon toga na terenu smo gledali inicijativu Slavije do kraja poluvremena. Prvo je Zuko postigao pogodak za izjednačenje u 20. minuti. Fantastičnim udarcem sa preko 20 metara prebacio je živi zid, da bi prednost gostima na poluvremenu donio Torlaković savladavši golmana Salčina preciznim udarcem sa 16 metara u posljednjoj minuti prvog poluvremena..

Drugo poluvrijeme Olimpic je imao inicijativu, ali su i gosti imali svoje prilike da povećaju prednost. Bukvić je svojim drugim pogotkom u 72. minuti poravnao rezultat, a priliku da kreira još jedan preokret imao je Memić koji nije bio precizan iz jedanaesterca četiri minute prije kraja susreta, pa je utakmica završena neriješenim rezultatom.

FK Olimpic: Salčin, Filan, Halilović, Begić (Mandal), Jukan (Kovačević), Ajdinović (Dokara), Šahović, Bukvić, Ahmedspahić, Bučuk i Kalesić (Memić).

Komentari