Olimpic je danas u utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine deklasirao ekipu Rudara iz Prijedora rezultatom 6:2.

Po završetku utakmice održana je konferencija za medije, gdje se okupljenim predstavnicima medija obratio i šef stručnog štaba FK Olimpic, Edin Prljača.

“Moram biti zadovoljan ovom utakmicom, pogotovo igrom u prvom dijelu utakmice. Pobjeda je najbitnija od svega. Nisam zadovoljan nekim stvarima u drugom poluvremenu. Zanimljiva utakmica u kojoj su svi koji su gledali siguran sam mogli uživati.”

O planovima za proljetnu polusezonu Prljača je bio jasan:

“Imamo dovoljno vremena sada da analiziramo sve urađeno tokom jeseni i da spremni krenemo u naredni dio prvenstva i izborimo opstanak,” rekao je Prljača i dodao da će se o njegovom ostanku na klupi Vukova odlučiti u narednom periodu, u sklopu već pomenute analize.

Trener gostiju Zlatko Jelisavac bio je vidno razočaran nakon današnjeg poraza i igre tima koji predvodi sa klupe.

“Teška utakmica za obje ekipe obzirom da se nalazimo u grčevitoj borbi za opstanak. Olimpicov problem sa realizacijom, koji su imali, je danas riješen nažalost u utakmici protiv nas. Imamo dosta problema sa igračkim kadrom i za ovu utakmicu smo se jedva skupili. Nadam se da ćemo pauzu iskoristiti na najbolji mogući način i spremni ući u novu sezonu.”

Komentari