FK Olimpic će utakmicom u Istočnom Sarajevu protiv FK Slavija otvoriti proljetni dio u Premijer ligi BiH.

Edin Prljača, šef stručnog štaba Vukova, tim povodom se obratio medijima i iznio svoja razmišljanja oko proteklog perioda priprema te predstojećoj utakmici u Istočnom Sarajevu.

Prije svega možete li nam reći kako biste ocijenili period priprema? Mnogo igrača je napustilo klub, ali ih je i dosta stiglo.

“Istina je da je dosta igrača napustilo klub. Mi smo na početku priprema rekli da svi igrači koji nisu sa nama više, nisu iz razloga što se nisu uklapali u viziju koju smo u klubu postavili za naredni period. U klub je stiglo dosta novih igrača i moram reći da sam zadovoljan kadrom koji trenutno posjeduje Olimpic,” rekao je Prljača i nastavio:

“Što se tiče priprema, stručni štab i igrači su uradili sve zacrtano an početku i sada nam preostaje da vidimo u narednom periodu kako će to izgledati na terenu.”

Osvrnuo se šef struke i na ‘generalku’ sa Zrinjskim u kojoj je njegov tim poražen sa 4:0.

“U toj utakmici su neki igrači sami sebe ‘izbacili’ iz prvog sastava. Svojim odnosom i nezalaganjem, jednostavno su precrtali sve ono dobro što su uradili tokom proteklog perioda.”

O narednom protivniku i duelu sa Slavijom Prljača je bio jasan.

“Utakmica sa Slavijom je prva naredna utakmica i nama sasvim sigurno najbitnija u ovom trenutku. Želimo dobrim rezultatom otvoriti polusezonu i pokušati što prije preći iznad crte koja garantuje opstanak u Premijer ligi Bi i naredne sezone. Naravno ne pitamo se samo mi tu su i naši protivnici u nedjeljnoj utakmici koji svakako imaju jednake želje. Ko će na kraju slaviti vidjet ćemo. Naša je obaveza da izađemo na teren i damo svoj maksimum i u nadam se fer i korektnoj igri na terenu dođemo do bod(ov)a,” rekao je za kraj Edin Prljača, šef stručnog štaba premijerligaša sa Otoke.

Napomene radi utakmica između FK Slavija i FK Olimpic igra se u nedjelju 28. februara sa početkom u 14:30 sati.

Komentari