Ekipa Olimpika doživjela je prvi poraz u novoj sezoni Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a Vukovi su poraženi na gostovanju kod Igmana u Konjicu rezultatom 2:1.

U trećoj minuti susreta Elvis Sadiković je šutirao, ali je golman domaćih Tarik Abdulahović odbranio njegov udarac. U sedmoj minuti fantastična šansa za Vukove. Nakon sjajne kombinacije Oglečevca i Jusufbašića, ovaj drugi je šutirao, ali pored gola.

Olimpik je mogao do vodstva u 14. minuti utakmice. Rastoder je ubacio iz slobodnjaka, a Jusufbašić se našao u odličnoj poziciji, no šutirao je pored gola. Već u sljedećoj minuti Oglečevac je izašao sam ispred Abdulahovića, zaobišao ga, ali je njegov udarac izblokiran. Do kraja prvog poluvremena tempo igre je opao i nije viđeno previše prilika.

U drugom poluvremenu, Igman je puno bolje zaigrao i na samom početku nije dopustio Olimpiku da izvrši pritisak, a u takvoj igri u 53. minuti stigli su do vodstva. Strijelac pogotka nakon greške u odbrani gostiju iz Sarajeva bio je Zeljković. Samo četiri minute nakon toga, Drljević je iz faktički prvog dodira loptu poslao iza leđa nemoćnog Bandovića i domaći su imali prednost od dva gola razlike.

Ipak, veoma brzo vukovi su smanjili prednost domaćih, a nakon lijepe akcije u listu strijelaca upisao se Vidović. Olimpik je do kraja svim naporima pokušao stići makar do jednog boda, ali ekipa Mirze Varešanovića nije uspjela stići do gola.

Komentari