Fudbaleri Sarajeva upisali su sedmu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi BiH. Sarajevo je na Otoci sa minimalnih 1-0 savladalo Olimpik, a gol odluke za Bordo tim postigao je Said Husejinović.

Timovi su u današnju utakmicu ušli svjesni da moraju pobijediti kako bi ispunili svoje ambicije, koje su bil dijametralno suprotne. Olimpik je, da bi nadoknadio zaostatak od osam bodova za Metallegheom, morao ostvariti pobjedu. S druge strane, Sarajevo je pobjedu moralo ostvariti kako bi nastavilo vršiti pritisak na Zrinjski u borbi za naslov prvaka. Sarajevo je agresivno ušlo u meč, ali domaći tim je brzo preuzeo inicijativu u svoje ruke, te je u 3. minuti prvi put zaprijetio, kada se Novaković poigravao sa loptom i izgubio je. Osmanović je ubacio u sredinu, a udarac Karića glavom zaustavio je Bojan Pavlović.

Olimpik je u još nekoliko navrata zaprijetio, a udarci Vrdoljaka i Svrake nisu išli u okvir gola. Sarajevo je nakon toga lagano počelo preuzimati inicijativu. U 17. minuti, Said Husejinović je podsjetio na svoje najbolje dane lijepom loptom za Anela Hebibovića, ali ovaj nije dobro šutirao. Sarajevo je u 21. minuti zaprijetilo preko Saida Husejinovića, koji je šutirao preko gola nakon jako lijepe akcije svog tima. Inače, sredinom poluvremena su se na sredini terena nametnuli Elvis Sarić i Said Husejinović, koji su odigrali nekoliko lijepih akcija. Najljepša je bila ona iz 35. minute, kada je Husejinović lijepo probio lijevu stranu, ubacio vrhom kopačke, a loptu nije stigao Ahmetović, dok je Hebibović glavom šutirao preko gola. Do kraja poluvremena, Sarajevo je zaprijetilo još nekoliko puta, ali nije stiglo do vodstva, pa je bilo realno da se blaga nervoza uvuče u redove Bordo tima. Ipak, to nisu dopustili članovi stručnog štaba, koji su u drugom dijelu uspjeli na teren poslati još više motivisano Sarajevo.

Nakon što je nekoliko prilika propustio Anel Hebibović, Sarajevo je u 60. minuti stiglo do zasluženog vodstva. Loptu je Anel Hebibović dobro iskontrolisao na desnoj strani, zatim se probio i odigrao pas u sredinu za Husejinovića, koji je napravio malu minijaturu prije neodbranjivog udarca, kojim je doveo Sarajevo u vodstvo.

Pogodak Saida Husejinovića je u potpunosti prelomio utakmicu u korist Sarajeva, jer je previše igrača Olimpika odustalo od borbe nakon primljenog gola. Iako se to nije odmah primijetilo, kako je vrijeme odmicalo, prostora je na polovini Olimpika bilo sve više za Elvisa Sarića, koji je danas vukao konce na terenu i odigrao svoj najbolji meč u dresu Sarajeva otkad je stigao iz Slobode. Kako se bližio kraj utakmice, postajalo je jasnije da Olimpik neće doći do boda, a Sarajevo je preko Saida Husejinovića i nešto poslije Elvisa Sarića i Perice Ivetića propustilo šansu da dođe i do uvjerljivijeg trijumfa.

Meč je okončan rezultatom 1-0 za Sarajevo, koje je tako ostalo na samo dva boda zaostatka za Zrinjskim.

Komentari