Olimpic i Mladost Doboj Kakanj odigrali su danas na Otoci fantastičnu utakmicu koja je na kraju pripala gostima iz Doboj Kaknja rezultatom 3-2. 

I jedni i drugi su u ovaj meč ušli dosta agilno, bez puno taktiziranja, ali prvu pravu priliku na utakmici imao je Jusufović u 33. minuti čiji je udarac odbranio Bandović, ali je pomoćni sudac signalizirao i ofsajd.

Ipak, Mladost dolazi do vodstva nekoliko minuta kasnije, odnosno u 41. minuti kada su gosti odlično izradili odbranu Olimpica, a akciju u gol pretvorio Husić i donio prednost svojoj ekipi. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme, da bi u drugom vidjeli mnogo veća uzbuđenja.

Mladost je nakon samo četiri minuta igre u nastavku došla do drugog gola kada je Brkić fantastičnim udarcem matirao Bandovića za 0-2. Mnogi su mislili da je tu utakmica i završena, no domaćini se nisu predavali. Igrao se 56. minut susreta kada je Sanjin Lelić smanjio prednost gostiju na 1-2, da bi samo četiri minute kasnije Isaković skrivio penal, a siguran sa bijele tačke bio Regoje i poravnavao na 2-2.

Na krilima brzog izjednačenja Olimpic je nastavio sa velikim pritiskom na gostujuću ekipu, ali se Mladost uspjela osloboditi i u 74. minuti doći do novog vodstva. Strijelac trećeg gola bio je Isaković koji se tako iskupio za jedanaesterac postigavši pogodak koji je donio drugu pobjedu Mladosti ove sezone.

Komentari