Olimpik je slavio protiv Veleža u Vrapčićima rezultatom 1:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga i perioda utakmice u kojem nije bilo prilika , Olimpik je preuzeo inicijativu i prebacio težište igre na polovinu domaće momčadi.

To je Vukovima donijelo dvije fantastične prilike u 21. i 22. minuti, ali nije bilo promjene rezultata. Ubrzo nakon toga pokušao je i Mahović, ali je njegov udarac završio u korneru, da bi sjajnu šansu za goste u 31. minuti imao Sadiković čiji udarac glavom brani golman Veleža Abdihodžić i šalje loptu u korner.

Tu nije bio kraj napadima Olimpika koji su nastravili tražiti put do mreže gola Veleža, a priliku da dovede goste u vodstvo imao je Jusufbašić koji je iz izgledne pozicije šutirao pored gola Rođenih i tako propustio šansu da postigne pogodak protiv svog bivšeg tima.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Velež koji agilnije ulazi u utakmicu i pokušava prenijeti igru na protivničku polovinu. Bolja i ofenzivnija igra im donosi dvije dobre prilike koje ‘Rođeni’ ne koriste, što je Olimpik kaznio u 65. minuti susreta.

Mahović je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Oglečevac u trku uhvatio volej i preciznim udarcem sa 12 metara poslao loptu iza leđa Abdihodžića za vodstvo svoje ekipe od 1:0.

Do kraja susreta Velež je stvarao pritisak pred golom Olimpika koji nije urodio plodom te su Vukovi uspjeli sačuvati prednost od jednog gola razlike, doći do pobjede i prvenstvo otvoriti na najbolji mogući način.

Komentari