Olimpic i Čelik su na Otoci odigrali utakmicu četvrtog kola Premijer lige BiH u kojem je bila uspješnija domaća ekipa i slavila pobjedu rezultatom 3-0.

Sudar dvije ekipe koje su pred sezonu puno više vremena provodili boreći se sa svim nedaćama koje su ih zadesile po završetku prošle sezone. Vremena za pripreme u sastavima u kojim nastupaju nisu imali puno, pa su oba trenera pokušala da ‘skroje’ ekipe koje bi im trenutno donijele bodove u prvim kolima.

Gosti iz Zenice su imali nešto uspješnija tri kola, s obzirom na to da su osvojili četiri boda u protekla tri kola. Posebno ohrabruje pobjeda u Bijeljini, ali i taktički odlično postavljena igra u Zenici protiv Sarajeva, u kojoj su na kraju stigli do jednog boda.

Domaćini su imali ‘horor’ raspored na startu sezone. Gostovanje Slobodi u prvom kolu, domaća utakmica protiv Željezničara protiv kojeg nikad nisu ostvarili pobjedu te gostovanje aktuelnom prvaku Zrinjskom polučili su da Vukovi na svom kontu nemaju bodova, pa je susret protiv Čelika bio gotovo ‘biti ili ne biti’ za ekipu Faika Kolara.

Utakmica na samom početku nije ponudila mnogo. Tek poneki stidan pokušaj sa obje strane bez ikakvih opasnosti po mreže golova Bandovića i Bukvića.Prvi ozbiljan pokušaj bio je onaj Vrdoljaka u 17. minuti kada je pucao preko gola. Par minuta kasnije slobodnjak Regoje završava pored gola nakon bloka gosujuće odbrane. Nakon toga je Čelik imao dva slobodna udarca, ali bez velikih problema za odbranu Olimpica. I onda je nastupio period u kojem je Olimpic dva puta preko Lelića i dva puta preko Kobiljara mogao do prednosti. Ipak do toga nije došlo, prvenstveno zbog dobrih odbrana golmana Bukvića, ali i dekoncentracije igrača Olimpica. Ono što je je Lelić pogriješio par minuta ranije ispravio je u 41. minuti kada je postigao pogodak za vodstvo na poluvremenu. Gosti su bili totalno van igre tokom prvih 45 minuta.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Olimpic dolazi do drugog pogotka. Kobiljar odlično prolazi, asistira za Mahovića koji se još bolje snalazi i pogađa za prednost od 2:0. Nakon tog momenta i nismo gledali neku veliku igru. Domaći su imali prilike preko Turkovića i Lelića, dok su gosti preko Brkovića i Popovića pokušali ugroziti gol domaćina, ali je Bandović bio siguran. ‘Tačku na i’ stavio je Kobiljar odličnim pogotkom pred sami kraj susreta na Otoci.

Tako je Olimpic stigao do prvih bodova u novoj sezoni i kako su i sami najavljivali od ove utakmice da kreću po bodove, tako su se i ostvarile njihove najave.

Komentari