FK Olimpic je prethodnog vikenda savladao ekipu NK Vitez rezultatom 2:0, a junak pobjede i prvo ime susreta bio je Adnan Osmanović, koji je postigao oba pogotka u ovom duelu.

Dan nakon pobjede razgovarali smo sa Osmanovićem koji je bio zadovoljan zbog pobjede, ali i načina na koji su njegovi saigrači odigrali utakmicu.

‘Kada postignete dva pogotka i pritom ekipa za koju nastupate osvoji tri boda ne možete a da ne budete sretni. Moram istaći da smo odlično odigrali kao tim, a moja dva pogotka su plod te kolektivne igre. U pripremi susreta smo znali da su i naši protivnici pod imperativom pobjede i mislim da smo se mi bolje snašli u takvoj situaciji.’

Do kraja sezone ostalo je pet kola, a napadač Vukova tvrdi da će do kraja sezone biti promjena na premijerligaškoj tabeli.

‘Tek smo nakon pobjede u Vitezu shvatili koliko bi nam značila tri boda iz utakmice prethodnog kola protiv Čelika, kada smo odigrali lošu utakmicu. Ipak, susret u Vitezu je pokazao da možemo da se nosimo sa pritiskom i osvajamo bodove. Još je 15 bodova u igri, a siguran sam da će do kraja sezone biti promjena na tabeli. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo što više bodova i u konačnici nadam se da ćemo ostvariti naš cilj.’

Osmanović je, iako izuzetno mlad, u svojoj karijeri postizao pogotke za dva premijerligaša. U vrijeme dok je nastupao na Koševu bio je strijelac za Bordo tim, a sa dobrim igrama nastavio je i na Otoci. S pravom se nada i pozivu Vinka Marinovića za naredne akcije našeg mladog tima.

‘Sigurno da bi nastup za reprezentaciju BiH bio kruna moje sezone. Nadam se da ću se na terenu izboriti za poziv selektora Marinovića i nastup u reprezentaciji, što bi svakako bila za mene, ali i za moj klub velika čast’, rekao je na kraju razgovora Osmanović.

Komentari