Ekipa Olimpika je pobijedila Iskru u drugom kolu Kupa Federacije BiH sa 4:0 i tako ostvarila plasman u šesnaestinu finala Kupa BiH.

Olimpik je poveo u desetoj minuti kada je pogodio Vučina Šćepanović poslije ubačaja Oglečevca koji je prethodno propustio realizovati dvije sjajne šanse. Jednom je golman odbranio, a drugi put je šutirao pored gola.

Deset minuta nakon gola Šćepanović je uposlio Jusufija, koji je odlično primio loptu, a potom i šutirao, ali je golman Iskre odbranio. U 23. minuti Oglečevac je pogodio stativu da bi poslije toga ofanzivac imao još dvije šanse, no ostalo je 1:0.

Vukovi su udvostručili prednost u 50. minuti preko Čvore, koji je glavom matirao gostujućeg golmana. Pet minuta nakon toga Jusufi je imao dobru šansu, ali je golman odbranio.

Olimpik je postigao treći pogodak u 63. minuti susreta i to ponovo preko Čvore koji je pogodio nakon asistencije Mahovića, koji je u igru ušao pet minuta ranije.

Četvrti pogodak za Olimpik djelo je Jusufija, koji je pogodio nakon asistencije Mahovića u 65. minuti susreta. Dvije minute kasnije Pršeš je sa 20-ak metara šutirao preko gola.

Potom je Jusufi asistirao Mahoviću, ali ovaj je šutirao preko gola da bi u finišu susreta Iskra imala dvije dobre šanse u jednom napadu, ali je Bandović dobro reagovao.

Do kraja nije bilo uzbuđenja, te je ostalo 4:0.

Olimpik-Iskra 4:0 (Šćepanović 7′, Čvoro 50′, 63′, Jusufi 65′)

Olimpik: Bandović, Čvoro, Muminović, Oglečevac (58. Mahović), Šćepanović (52. Pršeš), Rastoder, Jusufi, Stojanović, Čizmić (61. Duraković), Vidović, Zeljković.

Iskra: Haračić, Filan (65. Jurčević), Alić, Osmanković (68. Bešagić), Zukanović, Hajdarević (46. Seferović), Alibegović, Alispahić, E. Ivković, M. Ivković, Buljubašić.

Komentari