Olimpik je slavio protiv Sloge iz Siminog Hana u četvrtom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Utakmica za Olimpik nije dobro počela, a već u prvoj minuti Mirza Varešanović morao je napraviti izmjenu jer je Rastoder zadobio povredu i morao napustiti teren. Umjesto njega na terenu se našao Milović. Olimpik je u trećoj minuti susreta imao odličnu priliku da dođe do vodstva, a nakon centaršuta Jusufbašića Pršeš je vratio loptu do Milovića koji je šutirao i tražio kazneni udarac jer je smatrao da je igrač Sloge igrao rukom.

U desetoj minuti Bandović je dobio povratnu loptu i nespretno reagovao te je lopta zamalo završila iza njegovih leđa, ali je uspio stići i izbaciti u polje. Većinom se igralo na sredini terena do 30. minute kada je Pršeš dobio povratni pas i dobru šutirao, njegov udarac Hasanbegović je odbio do Milovića koji je loptu poslao iza njegovih leđa i doveo Olimpik u vodstvo.

Nastavak utakmice donio je dobru igru s obje strane, a prvu priliku imao je Adnan Osmanović na samom startu drugog poluvremena, ali je njegov udarac otišao pored gola Sloge. Dobru priliku za Slogu promašio je Ibrahimović kada je šutirao pored gola Dejana Bandovića. U 65. minuti nova prilika za Olimpik. Adnan Osmanović ponovo je šutirao, ali njegov udarac brani golman domaćih.

Olimpik je kontrolisao susreta, a u 75. minuti Alešević je šutirao preko gola, da bi pet minuta kasnije Olimpik povisio prednost preko Vučine Ščepanovića koji je postigao eurogol i udvostručio prednost domaćih. Do kraja susreta Olimpik je znalački čuvao prednost, a Sloga je pokušala napraviti pritisak ka golu Olimpika, ali bez prilika.

FK OLIMPIK: Bandović, Jusić, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Zeba, Rastoder, Alešević, Čizmić i Bevab.

FK SLOGA: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Kostić, Moranjkić, Zulić, Ibrahimović, Širanović, Kojić, Habibović i Vukmirović.

Komentari