Fudbaleri Olimpika slavili su u sedmom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u derbiju protiv Zvijezde, bilo je 0:2.

Vukovi su bili bolji rival u prvom dijelu, no prvu ozbiljniju šansu je propustio domaći tim i to preko Arnautovića koji je sjajno šutirao, no njegov udarac je otišao pored gola golmana gostiju.

Potom je uzvratio Džafić, no mlako je šutirao, te je dobra šansa za goste otišla u nepovrat da bi u 36. minuti susreta dosuđen jedanaesterac za Olimpik.

Čizmić je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Sanel Silić je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Zajko Zeba koji nije dočekao kraj današnje utakmice na terenu jer je zbog povrede izašao na početku drugog dijela, a umjesto njega u igru je ušao Faris Handžić.

U drugom poluvremenu Olimpik je čuvao prednost, a Zvijezda je ostala sa igračem manje nakon isključenja Jazvina da bi potom publika na stadionu u Gradačcu burno reagovala, te gađala službena lica zbog čega je zatraženo da se isprazni tribina na stadionu Banja Ilidža.

Domaći navijači su ponovo negodovali, a kada su konačno izašli, utakmica se uspjela nastaviti da bi Olimpik do kraja susreta postigao još jedan pogodak preko Stojanovića iz slobodnjaka i tako stigao do sigurne pobjede na teškom gostovanju.

Komentari