Fudbaleri Olimpika bez velikih problema su savladali ekipu Jedinstva rezultatom 4:0 (3:0).

Od samog starta utakmice sve je bilo jasno u kojem će pravcu ići susret. Gosti u potpunosti indisponirani, orijentisani na odbranu, dok je lider na tabeli krenuo sa napadima od prvog sudijskog zvižduka.

Dobre prilike su imali Vukovi na otvaranju susreta, ali je nedostajalo preciznosti u ključnim momentima. Prvi pogodak viđen je u 29. minuti. Jednu povratnu loptu odlično koristi Stjepanović i postiže svoj prvi pogodak na ovom susretu. Četiri minute kasnije Muminović je oboren u kaznenom prostoru, a Zeba je siguran za vodstvo Olimpika od 2:0.

U posljednjoj minuti prvog dijela Stjepanović je postigao svoj drugi pogodak na ovoj utakmici, za visokih 3:0 u prvom dijelu.

Stjepanović je svoju sjajnu igru iz prvog dijela krunisao svojim trećim pogotkom na ovoj utakmici u 59. minuti. Sjajna kontra, nakon jednog slobodnog udarca za Jedinstvo, krunisana je pogotkom danas najboljeg pojedinca susreta, te tako praktično riješio sve dileme na ovom susretu, ako ih je uopšte i bilo. Nakon toga je malo pao ritam utakmice, ali gosti nisu uspjeli da naprave veči pritisak, na gol Hadžića.

Pred sami finiš susreta Olimpik je dva puta prijetio preko Stjepanovića koji je mogao postići još koji pogodak na ovom meču, ali nije uspio savladati golmana Rahimića.

Do kraja susreta Olimpik je imao nekoliko poluprilika da poveća vodstvo, ali do pogotka nisu došli, pa je susret okončan rezultatom 4:0.

FK OLIMPIK: Hadžić, Beširević, Stjepanović, Muminović, Džafić, Sadiković, Stojanović, Čizmić, Zeba, Medić i Drljević.

NK JEDINSTVO: Rahimić Jašarević, Mujagić, Nuspahić, Šarenac, Cibra, Ajdarević, Jahić, Ibrišimović, Remić i Hadrović.

Komentari