Olimpik je u finalu memorijalnog turnira Asim Ferhatović Hase savladao ekipu Veleža sa 4:2, te tako odbranio trofej pobjednika memorijala Asim Ferhatović Hase.

Vukovi su odigrali odličan meč, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme u kojem su potpuno dominirali.

Igrala se sedma minuta kada je Olimpik stigao do vodstva, a strijelac je bio Amel Handžić koji je na asistenciju Radmilovića zatresao mrežu Veleža.

Ista kombinacija donijela je Vukovima dvostruku prednost, jer se dvije minute kasnije Radmilović ponovo našao u ulozi asistenta, a Handžić strijelca, pogodivši mrežu Rođenih za 2:0.

Olimpik se nije zaustavljao na tome, te je u 11. minuti rezultat glasio 3:0, a strijelac je ponovo bio fantastični Amen Handžić.

To je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Velež je uspio pružiti nešto jači otpor u drugom poluvremenu, te su u 29. minuti preko Ćosića stigli do prvog gola na utakmici i smanjili prednost Olimpika na 3:1, ali Olimpik je odmah uzvratio udarac te minut kasnije Radmilović vraća prednost od tri gola razlike, te pogađđa za 4:1.

Velež se ne predaje, te pogotkom Behrama iz 34. minute smanjuje na 4:2, ali to je bilo sve od Rođenih u ovom meču, te trofej pobjednika zasluženo ide u ruke kluba sa Otoke.

Komentari