Olimpik je u okviru 11. kola Prve lige Federacije BiH na Otoci poražen od Orašja minimalnim rezultatom 1:0.

Olimpik je bolje otvorio susret i u trećoj minuti zaprijetio, ali centaršut Muminovića nije iskoristio Milović. Osam minuta kasnije Mahović je pokušao, ali Oštraković dobro brani.

Orašje je povelo u 21. minuti utakmice. Živković je petom proigrao Mikića koji matira Bandovića za vodstvo gostiju. Već u sljedećoj minuti Šćepanović je glavom pokušao, ali preko gola da bi četiri minute kasnije Marković proigrao Mikića kome sada Bandović brani udarac.

Gosti su ponovo zaprijetili u 32. minuti kada je nakon greške veznog reda Olimpika sam na Bandovića izašao Mikić, ali ostaje 0:1. Vukovi su posljednju šansu u prvom dijelu imali u 44. minuti kada se Mahović našao oči u oči sa Oštrakovićem, ali je slabo šutirao i golman Orašja je uhvatio loptu.

Olimpik drugo poluvrijeme otvara šansom Mahovića, ali ofanzivac domaćih nije ugrozio Oštrakovića. Matijas Pejić je u 55. šutirao iz slobodnjaka, ali preko gola da bi u 70. Živković dobio drugi žuti odnosno crveni karton, a iz slobodnjaka je Osmanović šutirao pravo u golmana gostiju.

Minutu poslije Mahović je bio u odličnoj šansi, ali je šutirao preko gola, a već u sljedećen napadu Šćepanović silovito šutira iz slobodnjaka, ali preko gola.

U 81. minuti susreta velika šansa za Orašje, ali pokušaj rezerviste Đukića je ukrotio Bandović.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, a gosti iz Orašja su uspjeli sačuvati gol prednosti i doći do sva tri boda na Otoci.

Komentari