Olimpic je u drugom kolu Lige za opstanak sa 1-0 savladao ekipu Metalleghea.

Olimpic je bolje otvorio utakmicu, čvršće stajao na terenu i imao inicijativu. U 11. minuti sporna situacija. Deak je startovao nad Hadžićem u kaznenom prostoru, ali sudija Mujić nije pokazao na bijelu tačku.

Minutu nakon toga šutira Beganović, ali je Bandović bio siguran. Domaći tim do nove prilike dolazi u 16. minuti. Svraka je sa nekih osam metara šutirao iznad gola Fejzića.

Nakon toga je uslijedio period igre između dva šesnaesterca u kojoj je Olimpic uspio da stvori dvije odlične sanse u 33. i 35. minuti preko Hadžića i Vrdoljaka, ali pogotka nije bilo.

Olimpic do vodstva dolazi u 41. minuti. Čolić je centrirao sa desne strane, a Svraka se odlično snalazi i postiže pogodak za vodstvo Vukova.

Olimpic drugo poluvrijeme otvara šansom Hadžića, ali napadač domaćih danas nije imao sreće u završnici. Vukovi u 70. minutu doolaze do još jedne sjajne prilike. Svraka je nakon prodora dodao loptu do Milovića, koji je gurnuo u šansu, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Deset minuta prije kraja zaprijetio je i Metalleghe, ali je njegov udarac iskosa Bandović bez problema odbranio.

Pet minuta kasnije Asanović se našao u prilici za Metalleghe, ali je njegov udarac završio preko gola.

Domaći su odlično odigrali u odbrani, odbranili prednost jednog gola razlike i došli di prva tri boda u Ligi za opstanak.

Olimpic je nastupio u sljedećem sastavu: Bandović, Imamović, Bevab, Vukomanović, Osmanović, Vrdoljak, Hadžić (Plakalo), Kojić, Čolić, Pehar (Milović), Svraka (Kiso)

Za Metalleghe su igrali: Fejzić, Benović, Aletić, Kovač, Zeba, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jakupović, Skakić.

Komentari