FK Slavija je danas na otvorenju proljetnog dijela polusezone na stadionu u Istočnom Sarajevu savladala ekipu FK Olimpic rezultatom 1:0 (1:0).

U dosta borbenom prvom poluvremenu nismo vidjeli puno prilika na obje strane. Olimpic je imao dvije poluprilike preko Brkovića i Karića, dok je sa druge strane Spalević šutirao u dobro postavljenog golmana Šuljagića, a Radovanovićev udarac je otišao pored gola Olimpica.

Kada su svi na stadionu očekivali da sudija Grbić odsvira znak za kraj poluvremena, Šuljagić je nakon jedne loše intervencije njegovih suigrača iz odbrane nespretno reagovao, faulirao Radovanovića, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca za prednost domaćih na poluvremenu bio je Darko Spalević.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolji fudbal u kojem smo imali priliku da vidimo dosta prilika pred golovima Lučića i Šuljagića. Radovanvić se našao u odličnoj šansi u 55. minuti kada je nakon izblokiranog udarca Spalevića šutirao pored gola. Olimpic je svoju najbolju priliku imao kada je Uzelac pogodio prečku gola domaćih u 63. minuti. Četiri minute kasnije Ristić je iz slobodnog udarca pogodio stativu. Olimpic je u 73. minuti tražio najstrožu kaznu kada je na kapitena Vukova startovala odbrana domaćih, ali sudija Grbić je procijenio da prekršaja nije bilo.

U posljednjih 15 minuta susreta nismo vidjeli puno prilika, pa je konačan rezultat ostao onaj sa poluvremena 1:0 za domaće.

SLAVIJA: Lučić, Kartal, Ristić, Marković, Arsenijević, Čomor (Grujičić), Vejnović, Bošković, Barić (Krmar), Radovanović (N. Pušara), Spalević Trener: Veljko Dovedan
OLIMPIC: Šuljagić, Milović, Radović, Vukomanović, Jovanović, Brković (Zolj), Muharemović, Mahović (Hebibović), Hadžić, Karić, Uzelac Trener: Edin Prljača

 

 

Komentari