Olimpic je nastavio sa odličnim rezultatima na gostujućim terenima. U okviru 9. kola, Olimpic je došao do još jedne gostujuće pobjede, a ovaj put je savladan Velež, i to rezultatom 2-1.

Ako Velež u skorije vrijeme drastično ne promijeni svoje igre, a teško će, Mostarci će vrlo rano postati prvi tim koji će biti otpisan iz utrke za opstanak. Rođeni nakon 9 kola imaju svega 4 osvojena boda i jako je teško vidjeti na koji se način mogu spasiti od ispadanja.

Danas je u Vrapčićima gostovao sarajevski Olimpic, koji također igra ispod očekivanja, no Olimpic je potpuno zasluženo odnio pobjedu i krenuo je prema gornjem dijelu tabele. Za vodstvo gostiju je u 13. minuti pogodio Veldin Muharemović, a već u 25. minuti, vodstvo Olimpica je udvostručio Mahir Karić.

Asim Zec je u 34. minuti smanjio zaostatak Veleža, ali domaći na kraju nisu imali dovoljno snage da barem osvoje bod, pa su tako i nakon ovog kola ostali zakovani za dno tabele, sa svega 4 osvojena boda. S druge strane, Olimpic je pobjedom došao do 12 bodova i trenutno zauzima 7. mjesto.

FK VELEŽ: Bobić, Demić (od 81. minute Merzić), Škaljić, Zolj, Ćemalović (od 55. minute Reljić), Barišić, Haurdić, Janković (od 55. minute Čadikovski), Nikolić, Zec, Maletić

FK OLIMPIC:
Hamzić, Muharemović, Imamović, Pandža, Hugo (od 38. minute Smajić), Stanić (od 84. Stefan), Karić, Videkanić, Varešanović (od 60. minute Brković) Handžić, Jusufović

Komentari