Olimpic je danas u okviru 22. kola Premijer lige BiH dočekao direktne konkurente u borbi za opstanak, ekipu Viteza i remizirao sa 0-0. Obje ekipe su imale imperativ pobjede kako bi što mirnije ušle u nastavak i završnicu prvenstva, pa smo gledali veliku borbu na terenu koja u konačnici nije dala golove, ali jeste čak tri crvena kartona.

Prvi je zaprijetio Vitez u 4. minuti nakon jednog prodora po desnoj strani i ubačaja u šesnaesterac kada je Đurić volejom zahvatio loptu, ali je ona ipak završila u rukama Bandovića. U 12. minuti Radović iz Olimpica je zamalo pogriješio kada je loptu glavom pokušao vratiti za Bandovića, ali prekratko, te se Muminović ubacio iz drugog plana pokušavajući je presijeći, ali je Bandović bio spreman i izbacio je u aut. Nekoliko minuta kasnije Olimpic se našao u dobroj šansi, Sadiković je bio neoprezan i pogriješio pred svojim golom, lopta je došla do Hadžića koji je probio po desnoj strani i imao dosta vremena da pogleda gdje se nalaze njegovi saigrači u kaznenom prostoru, ali je njegov pas pronašao samo jednog od odbrambenih igrača Viteza koji je otklonio opasnost.

U 28. minuti još jedna potencijalno dobra prilika za Olimpic je upropaštena nakon što je Muharemović odlično centrirao u kazneni prostor, a Hebibović nije dobro primio loptu koja je završila u gol autu. Najbolju priliku na utakmici imao je Hadžić u 41. minuti kada je nakon odličnog centaršuta Radovića u peterac glavom šutirao pored gola. Nekoliko minuta prije toga Vitez je mogao do vodstva, Đurić je lijepo kombinovao u šesnaestercu, navukao dva igrača Olimpica na sebe, otvorio prostor Muminoviću odigravši mu povratni pas, ali njegov udarac je izblokirao jedan od fudbalera Olimpica.

Drugo poluvrijeme je moglo započeti kao iz snova za Olimpic, jer je u prvoj minuti nastavka Hadžić oboren u šesnaestercu Viteza, a glavni sudac svirao jedanaesterac za Vukove. Sadiković je dobio crveni karton, ali udarac Muharemovića sa bijele tačke fenomenalno je odbranio Tirić. Iako se činilo da će igrač više na terenu omogućiti Olimpicu da lakše kontroliše igru i više napada, to se nije desilo, jer je ekipa Viteza ostala manje-više jednako konkurentna na terenu, a onda se u 58. minuti desio incident na terenu koji je rezultovao sa još dva crvena kartona.

Radović je u jednom duelu namjerno laktom udario fudbalera Viteza, da bi Muminović nakon toga udario Radovića. Oba fudbalera su dobili direktan crveni karton, pa je Vitez ostatak utakmice odigrao sa dva igrača manje, a Olimpic sa jednim. Domaćinima je ova situacija svakako više odgovarala, a u 65. minuti se Hadžić našao u još jednoj odličnoj prilici, ali je iz izgledne pozicije slabo šutirao i Tirić je bez problema ukrotio taj udarac. Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, ali vrijedi istaći da je Olimpicu opravdano poništen gol u 83. minuti zbog nedozvoljene pozicije.

Komentari