Fudbaleri Olimpca sutra od 17 sati gostuju na Koševu gdje će u okviru posljednjeg kola odmjeriti snage sa ekipom FK Sarajevo.

Vukovi se nalaze u situaciji da sami odlučuju o svojoj sudbini s obzirom na to da se trenutno nalaze na 10. mjestu na premijerligaškoj tabeli i sami odlučuju o svojoj sudbini.

Pobjeda bi automatski značila i opstanak u Premijer ligi BiH i naredne sezone i to je prevashodni cilj cijelog proljeća.

Faik Kolar u ovom duelu neće moći računati na Emira Hadžića koji ima tri žuta kartona te Sulejmana Smajića i Đoku Milovića koji su dobili crvene kartone u prošlom kolu.

Od povratka Olimpica u Premijer ligu BiH u sezoni 2009/10 dva sutrašnj0a rivala odigrali su 13 susreta. Olimpic je slavio u dva duela, dva puta je bilo neriješeno i devet utakmica je Sarajevo riješilo u svoju korist.

Duel iz jesenjeg dijela Sarajevo je riješilo u svoju korist rezultatom 3:1. Strijelac ua tim sa Otoke bio je Dalibor Pandža, dok je za Sarajevo dva pogotka postigao Leon Benko, a strijelac trećeg pogotka bio je Krste Velkoski.

Komentari