Fudbaleri Olimpica su današnjom prozivkom i treningom u Hadžićima zvanično krenuli sa pripremama za proljetni dio polusezone.

Stručni štab Olimpica na čelu sa Edinom Prljačom, održao je kratki sastanak sa igračima u kojem im je prenio očekivanja njegovih saradnika i uprave kluba.

Nakon sastanka održan je i prvi trening. Što se tiče igrača na prozivci se nisu pojavili Filip Gligorov koji će sutra doputovati iz Makedonije, potom Srđan Stanić zbog smrtnog slučaja u porodici te Kenan Handžić i Ermin Imamović iz neopravdanih razloga.

Što se tiče novih igrača u kadru su bili Rijad Kobiljar, Nemanja Anđušić, Ildar Klarić, Đoko Milović koji je stigao iz GOŠK-a i Faris Zeljković. Ekipi bi se u narednim danima trebao pridružiti Anel Hebibović koji je dogovorio sve sa FK Sarajevo i u Olimpic dolazi na posudbu. Na treningu je bilo i nekoliko novih igrača koji su na robi i njihov status bit će riješen u narednim danima.

Na prozivci su bili prisutni: Irfan Fejzić, Dejan Bandović, Sulejman Smajić, Bojan Regoje, Ervin Jusufović, Veldin Muharemović, Mahir Karić, Mak Varešanović, Emir Hadžić, Admir Raščić, Danijal Brković, te juniori Sead Begić, Tarik Šahović, Irfan Ajdinović, Amar Bučuk, Benjamin Salčin, Almedin Gusinac, Mufid Salčinović.

Ekipa će u nekoliko narednih dana boraviti u Sarajevu, gdje će obaviti sva potrebna testiranja i ljekarske preglede, a potom slijedi odlazak izvan grada na drugi dio priprema.

 

Komentari