Nakon utakmice između Olimpica i Veleža u okviru 24. kola Premijer lige BiH, koju je domaćin na Otoci dobio sa minimalnih 1-0, predstavnicima medija su se obratili treneri obje ekipe.

Zijo Tojaga, trener gostujućeg tima, kazao je kako je svjestan da njegovi igrači igraju na maksimumu svojih mogućnosti, s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da je Velež već odavno siguran putnik u niži rang takmičenja. Od srca im je čestitao na trudu.

“Ja mogu samo čestitati mojim igračima. Mi smo rekli na početku da ćemo svaku utakmicu odraditi pošteno do kraja i da ćemo takvi biti do kraja prvenstva. Mislim da smo danas na samom početku imali dvije ili tri prilike od kojih smo najmanje jednu trebali realizovati. Ne znam kako bi se utakmica kasnije odvijala da smo uspjeli pogoditi. I pored toga, čestitam Olimpicu na zasluženoj pobjedi, imali su više od igre. Mi smo se tako pripremali da ih pokušamo ugroziti iz kontranapada. Velež igra, što bi se reklo, nizašta, jer smo odavno ispali iz Premijer lige BiH, pa mogu još jednom čestitati mojim igračima na borbenosti. Olimpicu čestitam na pobjedi i želim im da izbore opstanak u Premijer ligi”, kazao je Tojaga.

Zijo Tojaga

Milomir Odović je bio zadovoljan pobjedom i doprinosom mladih igrača, ali je kazao i kako misli da će se odluka o opstanku donijeti u idućem kolu, u kojem Olimpic gostuje Mladosti.

“Mi nemamo izbora. I ova utakmica je bila izuzetno teška sa aspekta psihičke pripreme, jer jednostavno nemaš prava na kiks. Mi smo napravili dosta šansi i igrali poprilično dobro, ali falilo nam je realizacije. Što se tiče ostalih ekipa i njihovih kikseva, moglo se očekivati da neće ostvariti dobre rezultate s obzirom na terene na kojim su igrali. Sljedeća utakmica, ona protiv Mladosti, definitivno će biti odlučujuća. Htio bih da istaknem nakon ovog perioda dosad provedenog na klupi Olimpica, zaista dobar doprinos mladih igrača u borbi za opstanak”, kazao je Odović za kraj.

Komentari