Fudbaleri Olimpica sutra će u Bijeljini odigrati utakmicu 21. kola BHT Premijer lige BiH protiv ekipe FK Radnik.

Milomir Odović preuzeo je ekipu Olimpica tokom prošle sedmice, a igra i pobjeda protiv Borca daje nadu da Olimpic može vrlo brzo iz rezultatske krize.

“Činjenica je da sam u jako nezgodnom trenutku preuzeo ekipu Olimpica. Bitno nam je da ostvarujemo u kontinuitetu dobre igre i nadam se dobre rezultate.”

O predstojećem protivniku i očekivanjima od svoje ekipe šef struke FK Olimpic rekao je sljedeće:

“Bez obzira na to što je Radnik favorit u ovoj utakmici, mi ćemo nastojati da poboljšamo segmente naše igre i onda se možemo nadati povoljnom rezultatu. Od svojih igrača očekujemo veliku trku i zalaganje i da podignemo nivo kvaliteta naše igre.”

Kapiten ekipe Olimpica, Veldin Muharemović o predstojećem susretu rekao je sljedeće:

“Spremali smo se da opstanemo u ligi. Ako to istinski želimo moramo početi pobjeđivati na strani. Mislim da ova ekipa ima kvalitet da dođe do pobjede i bodova u utakmicama sa svim ekipama. Ekipa Radnika je odigrala kup susret tokom sedmice i to bi mogla biti naša prednost, iako poznajući njihovog trenera siguran sam da se radi o ekipi koja je odlično fizički pripremljena i ekipi koja zna šta hoće. Siguran sam da ćemo imati svoje šanse i nadam se da ćemo ih iskoristiti.”

Muharemović se osvrnuo i na povratak njegovog tima na stadion Otoka, gdje su u prošlom kolu savladali ekipu Borca iz Banja Luke.

“Drago mi je da smo se vratili na Otoku, a da je to pravi potez pokazala je i pobjeda u prošlom kolu protiv Borca.”

Komentari