Poštovani sportski prijatelji iz Nogometnog kluba Čelik,

S obzirom na to da smo upravo primili Vaš dopis, obraćamo Vam se ovim putem s odgovorom na isti.

U Vašem dopisu zamolili ste nas da smanjimo cijenu ulaznica za sutrašnju utakmicu u kojoj se sastaju naša dva prijateljska kluba. Prije svega moramo Vas izvijestiti da je dolazak Nogometnog kluba Čelik jedna od utakmica koju mi kao klub smatramo jednom od većih jer ste Vi uz FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Velež klubovi s najvećem historijom, uspjesima i armijom navijača iza sebe.

Kako naš klub ne uživa budžetske pogodnosti kao većina ostalih klubova, a organizacija utakmice koja nosi epitet ‘utakmice visokog rizika’ iziskuje dodatne troškove organizacije bili smo primorani staviti cijenu ulaznica od 10 KM. Ni s ovom cijenom nećemo moći platiti troškove organizacije ove utakmice tako da o profitu kojeg spominjete nema govora.

U konačnici sami ste upoznati s troškovima organizacije utakmice. Troškovi plaćanja korištenja stadiona, redarske službe, zaštitara, hitne pomoći, policije i vatrogasaca su i ovako težak teret za nas uz sve probleme s kojim se borimo.

Nažalost, zbog svega gore navedenog jasno Vam je da cijenu ulaznice ne možemo smanjiti.

Poštujući Vas i Vaše navijače, potrudili smo se da osiguramo livestream utakmice, o čemu će blagovremeno biti obaviješteni navijači oba kluba te ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini. Ovu priliku koristimo da napomenemo da će Nogometni klub Čelik, njegovo rukovodstvo i navijači na stadionu Otoka biti dočekani kako i priliči renomeu vašeg kluba.

Komentari