Dolaskom nove uprave u FK Olimpik, pokreću se i nove stvari u samom klubu. Želja nove uprave, pored stvaranja snažnog prvog tima, je stvaranje omladinskog pogona koji će učiniti ovaj klub još snažnijim.

Već par mjeseci se radi na organizaciji omladinskog pogona, Olimpik želi da pruži što je moguće bolje uslove za rad svih selekcija, tako će se u narednom periodu trenažni proces odvijati u SRC „Safet Zajko“ u Halilovićima. Sa našim mladim igračima će raditi edukovani treneri koji će svoje znanje i iskustvo prenositi na naše igrače i tako stvarati igrače koji će jednog dana zaigrati za prvi tim Olimpika.

Sve omladinske selekcije će imati svoje takmičarske lige tako će se juniori i kadeti takmičiti u federalnim i kantonalnim ligama Bosne i Hercegovine, dok će pioniri i predpioniri biti u kantonalnim takmičenjima.

Škola fudbala koju pokrečemo takođe će biti u kantonalnim takmičenjima.

 

Omladinski pogon Olimpika želi da stvori jedan pozitivni ambijent gdje će svako dijete da uživa i zavoli fudbal, te sa ponosom nosi i predstavlja grb Olimpika.

Omladinski pogon počinje sa radom 10.7.2017 godine. SRC „Safet Zajko“ Halilovići.

Sve informacije u vezi upisa novih dječaka u bilo koju od navedenih selekcija  možete dobiti na email: omladinski.pogon@olimpik.ba ili na broj telefona 033/ 466-541

Viber broj +38760 35 23 287

„Napravimo novi Olimpik zajedno“

Komentari