Fudbaleri Mladosti savladali su na svom terenu Olimpic u jednom od derbija 25. kola Premijer lige BiH. Mladost je slavila sa 2-0, čime je napravila značajnu bodovnu zalihu u odnosu na sarajevski tim.

Iako Mladost nije u dobrom raspoloženju dočekala današnji duel sa Olimpicom, fudbaleri Ibre Rahimića su danas odigrali puno više nalik na one partije koje su pružali u jesenjoj polusezoni, nego što je to bio slučaj od početka proljeća.

Mladost je od prvog minuta susreta bila agresivnija od Olimpica, a ekipa Milomira Odovića nije imala prave odgovore na sve ono što je Mladost bila sposobna da napravi u ofanzivi. Domaći tim je do vodstva stigao već u 14. minuti, kada je gol Olimpica pogodio Aladin Isaković. Bio je to jako bitan gol za Mladost sa psihološkog aspekta, jer su se Rahimićevi izabranici još više podigli i Olimpic nije djelovao kao tim koji će se moći vratiti u susret.

Već u 29. minuti, Senad Karahmet je riješio pitanje pobjednika. Haris Dilaver je dobro šutirao, odbranio je Bandović, a loptu koja se odbila do njeg, Karahmet je bez problema pospremio iza leđa golmana Olimpica.

Bio je susret već tad gotov, iako su obje ekipe do kraja propustile još po nekoliko šansi da dođu do promjene rezultata. Međutim, nije je bilo, pa je meč na kraju okončan pobjedom Mladosti od 2-0, kojom se aktuelni osvajač Prve lige Federacije BiH gotovo osigurao da će i iduće sezone igrati u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji. Mladost sada ima 33 boda, 6 više od Olimpica, a do kraja sezone je ostalo svega pet kola.

Komentari