Fudbaleri Olimpika su juler savladali ekipu Zvijezde te se tako bodovno poravnali na čelu prvoligaške tabele.

Šef stručnog štaba tima sa Otoke, Mirza Varešanović nakon odigrane utakmice rekao je da su svi u ekipi bili svjesni kvalitete i načina igre ekipe koju sa klupe predvodi Nermin Šabić.

‘Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Analizirali smo Zvijezdu i znali smo da jako dobro stoje na terenu, izuzetno čvrsto i pokušavaju tranzicijom da dođu do protivničkog gola.’

Varešanović je bio izuzetno zadovoljan kako je njegova ekipa odreagovala u drugom dijelu susreta, kada gosti nisu uspjeli uraditi praktično ništa.

‘Prvi dio smo imali malo problema sa gostima, a već je u drugom dijelu sve došlo na svoje i uspjeli smo prelomiti utakmicu u našu korist. Čestitao bih svojim igračima na jednoj dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi u ovom duelu. Pokazali smo da smo fizički dobro pripremljeni, pogotovo u drugom poluvremenu, kada smo napravilli pritisak i stigli do pogotka i pobjede’, rekao je Varešanović.

Šef struke tima sa Otoke smatra da je njegovoj ekipi problem (ne)kvalitet terena na stadionima u ligi, ali i da će on i njegovi saradnici pokušati naći rješenje u narednom periodu i za taj problem.

‘Imali smo sreću da igramo na Otoci, koja ima prilično kvalitetan travnjak, pa možemo u potpunosti razviti našu igru i pokazati se u najboljem svjetlu. Nažalost, na gostovanjima nemamo šansu to pokazati jer su većinom loši tereni, pa se dosta ‘patimo’ na strani. Na nama je da nađemo način da se prilagodimo takvim terenima i nastavimo svoj put prema zacrtanom cilju’, rekao je na kraju Varešanović.

Komentari