Dosadašnji šef stručnog štaba FK Olimpic, Mirza Varešanović, podnio je ostavku na svoju funkciju. Varešanović je ostavku podnio po završetku susreta 16. kola Premijer lige BiH, u kojem je njegov klub sa 3-0 poražen od Zrinjskog na domaćem terenu.

“Imamo nesreću što ove sezone ne možemo nikoga pobijediti na domaćem terenu, pobijedili smo samo Drinu. Iako smo imali šest igrača van sastava, znali smo da nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Međutim, ja nisam vidio želju i htijenje kod igrača koji su nastupili, a to je ono najbitnije. Ja ću ovu priliku iskoristiti da obavijestim javnost da podnosim ostavku na mjesto trenera FK Olimpic. Očigledno su klubu potrebne velike promjene i ovako više ne ide. Svojim nasljednicima želim puno sreće, da ekipu iz ove nezgodne situacije spase i podignu na nivo boljeg i kvalitetnijeg fudbala.”

Upravni odbor FK Olimpic se zahvaljuje Varešanoviću na svemu dosad učinjenom u toku svog mandata, a posebno na njegovom nemjerljivom doprinosu u osvajanju prvog trofeja u klupskoj historiji, kao i prvog izlaska u Evropu.

Komentari