Fudbaleri Olimpika će u drugom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Travnika.

Miloš Borovčanin, mladi fudbaler Olimpika, pružio je vrlo dobru partiju u prvom kolu i pobjedi njegovog tima protiv Slavena.

– Zadovoljan sam prije svega što smo pobijedili, ali i načinom na koji smo igrali. Bila je to dobra utakmica, u kojoj je i domaćin imao svoje šanse, ali mislim da smo mi ipak stvorili bolje prilike i da smo više nego zasluženo pobijedili.

Borovčanin je zimus stigao u redove Olimpika, a kako kaže prezadovoljan je svime što se desilo u prethodnom periodu.

– Dolazak u Olimpik je bio pun pogodak. Zimus sam stigao iz Jedinstva i mogu reći da sam prezadovoljan kako uslovima, načinom rada kluba, tako i odnosu prema meni. Nadam se da ću svojim igrama u budućnosti opravdati povjerenje čelnika kluba i stručnog štaba i na taj način im se zahvaliti direktno na terenu.

Naredni gost na Otoci je ekipa Travnika, povratnik u prvoligaško društvo.

– Oni su bili u prvom kolu ubjedljivi, imaju veliki motiv nakon povratka u ligu i sigurno da dolaze sa visokim ambicijama na naš stadion. Ipak, mišljenja sam da mi samo sebe trebamo gledati, jer kada smo mi pravi onda je jako teško bilo kojoj ekipi da nam parira, rekao je Borovčanin u najavi duela narednog kola u kojem njegov tim dočekuje Travnik.

Komentari