Nakon uvodna dva poraza, fudbaleri Olimpica se u miru i tišini spremaju za susret 3. kola Premijer lige BiH.

Vukovi s Otoke su se suočili sa brojnim problemima na otvorenju nove sezone, a odlazak brojnih iskusnijih fudbalera i nedolazak iskusnih i adekvatnih zamjena uslovio je i smanjenje klupskih ambicija.

Olimpic će sutra odmjeriti snage sa aktuelnim prvakom Zrinjskim u Mostaru. Bit će to treći uzastopni duel u kojem će se Olimpic sastati sa jednim od timova koji se bori za sam vrh tabele.

Tim povodom razgovarali smo sa Mahirom Karićem, prvotimcem Olimpica koji će ove sezone biti jedan od ključnih igrača u pokušaju kluba da spasi svoj status.

“Žrijeb nam zaista nije bio naklonjen. Kasnili smo sa pripremama, imali smo problema i sa kompletiranjem igračkog kadra, tako da smo znali da se na vrijeme nećemo spremiti za novu sezonu. Situaciju je pogoršala činjenica da već na startu sezone igramo sa tri kluba koji će se boriti za vrh tabele, tako da smo i sami bili svjesni da nam ove tri utakmice mogu predstavljati priliku za uigravanje i naš lični napredak. Stoga nas nisu previše poremetili porazi od Slobode i Željezničara, jer smo bili svjesni da se protiv takvih ekipa teško može puno napraviti u našoj situaciji”, naglašava Mahir Karić i dodaje:

“Zbog finansijskih poteškoća, klubu nije bilo lako funkcionisati. Ipak, situacija je sada nešto bolja. Nas nekoliko igrača koji imamo ugovore od ranije smo ti koji trebaju pomoći mladim igračima da se uklope i napreduju, kako bi Olimpic došao do opstanka u ligi. Radi se o mladim i inteligentnim momcima koji su voljni da uče, tako da mislim da oni mogu dosta napredovati i da će sve biti u redu. Ja sam u Olimpic stigao kada je klub izborio plasman u evropska takmičenja i imalo smo sjajnu ekipu. Preko noći sam postao jedan od iskusnijih fudbalera i sada je na meni da prenesem stečena iskustva na svoje mlađe saigrače. Učio sam od najboljih u ovoj ligi, a kad to kažem, mislim na Veldina Muharemovića. On je sjajan igrač, meni je mnogo pomogao, a sada sam ja spreman da pomognem svojim mlađim saigračima da napreduju”.

Veznjak Olimpica smatra da je Zrinjski izraziti favorit protiv njegovog kluba, ali i pored toga smatra da Olimpic nije bez šansi.

“Zrinjski je možda blago psihološki poljuljan nakon poraza od Sarajeva, a to ne može biti loše za nas. Oni će svakako biti taj tim koji će napadati i praviti pritisak, no mi imamo plan kako da se odbranimo. Morat ćemo dobro stajati na terenu i nećemo smjeti previsoko izlaziti i praviti glupe greške. S druge strane, siguran sam da ćemo u ofanzivi imati nekoliko šansi, a na nama je da znatno podignemo svoj nivo realizacije, jer smo promašili neke dobre šanse protiv Slobode i Sarajeva. Naša igra je napredovala korak po korak i mislim da protiv Zrinjskog može biti još bolja. Ipak, ni potencijalni poraz se ne smije shvatiti tragično, jer prava borba i takmičenje za nas počinje od četvrtog kola”, bio je kategoričan Mahir Karić.

Komentari