Olimpic je danas uvjerljivo savladao ekipu Čelika rezultatom 3-0. Domaćin je bio bolja ekipa tokom cijelog susreta, a sa tom konstatacijom složili su se i treneri po završetku utakmice.

Prvi je govorio Kemal Alispahić, koji je iskoristio priliku da čestita domaćinu na pobjedi i osvojena tri boda.

‘Olimpic je danas zasluženo pobijedio. Moja ekipa je umorna od derbija sa Sarajevom, a s obzirom da nemamo sirok roster sve to se odrazilo na našu igru danas. Svjestan sam bio toga da će ekipa koja nije prošla pripreme u potpunosti, doći u probleme, no što je tu je. Mi smo se nadali da bismo eventualnom pobjedom u ovom duelu mogli stići u sredinu tabele. Pred nama je susret sa Širokim Brijegom za dva dana i mi se moramo spremati za taj duel. Olimpicu još jednom čestitam na zasluženoj pobjedi’, rekao je Alispahić poslije utakmice.

Njegov kolega Kolar zahvalio se na upućenim riječi i konstatovao isto što i Alispahić.

‘Mi smo bili svjesni u kakvom je stanju Čelik s obzirom da smo cijelo ljeto bili u sličnim problemima. Mislim da je pobjeda zaslužena, da su moji momci mogli postići još neki pogodak, ali ja sam naravno zadovoljan svim urađenim danas. Čestitao bih ekipi Čelika na fer i korektnoj igri, te mojim momcima na dobroj igri’, zaključio je Kolar.

Komentari